Kristin Dijkman "Movement and Moods" - Separatutställning på Kunstisalong Allee, Tallinn

03 sep 2015 - 23 sep 2015
Solo

Vernissage torsdag 03 september 2015 18:00

Vernissage med Norske ambassadören Dagfinn Sørli´s närvaro.

Om Kristin Irén Dijkman

Generasjonen som ble født etter andre verdenskrig, var den første til å reflektere over verdien av forbruket i vårt samfunn. Dette var generasjonen som fikk folk til å reflektere over hva som er viktig i menneskers liv, hva som har varig verdi, ikke bare moralske og eksistensielle verdier, men disse i tillegg til realøkonomiske verdier. 
Også kunsten har vært involvert i denne bevegelsen. Kunstnere du ser i dag, som for eksempel Kristin Irén Dijkman, benytter kunst som et uttrykk for kvalitet og teknikk.  Kunsten skal ikke bare være et supplement til møbler og design, som følge av motestrømninger i tiden, men den skal ha en varig verdi som skal overleve i generasjoner. Kristin har evnen til å gjengi menneskers personlighet i sine portretter. Dette er en usedvanlig begavelse som du bare finner hos de mest berømte portrettmalere. De fleste malere er som oftest oppmerksomme på fysiologiske detaljer, men ikke alltid like opptatt av den enkeltes personlighet, som er et resultat av et menneske og dets eksistensielle prosess. Portrettene av Kristin Irèn Dijkman har høy kvalitet, fordi de for fremtidige generasjoner ikke bare viser den fysiske karakteren til en person, men historien bak, dens følelser, dens gleder og melankoli.  Det er derfor kunstverk av Kristin er kunst for ettertiden, kunst til å investere i, kunstverk ment for fremtiden, slik det alltid skal være for kvalitetskunst.

Min målsetting

Jeg maler klassisk figurativ og velger å formidle temaer som skal spore til jeg velger i kunsten min, er det livet selv som gir meg. Gjennom formidling av det som er selvopplevd, er det enklere å berøre andre.
Jeg maler menneskers karakter og indre egenskaper, formidler det stoffet de er laget av, finner det karakteristiske ved personen og viser hva deres uttrykk og sinnsstemning forteller meg. Jeg blir som et speil for den jeg maler, men det jeg maler blir også et speil for de som ser og lar seg berøre.

Gjenkjennelse er et viktig behov som ligger dypt i oss mennesker. Allerede som spedbarn, evner et menneske å kjenne igjen sitt mors ansikt og fortelle med ansiktsuttrykk og kropp om denne gjenkjennelsen.

Jeg velger å uttrykke meg for at mitt publikum skal få oppleve gjenkjennelsens berøring. Hele livet har det fascinert meg hvordan de store mestere malte. For meg er det naturlig å lære av dem og å bygge videre på denne kunnskapen.

Jeg har bestandig arbeidet med kunst og kultur. Jeg startet tidlig med å tegne, skrive skuespill, stå på scenen, synge og spille piano. Jeg valgte en akademisk utdanning som musiker og pedagog og arbeidet med begge deler i mange år. Senere ble maleriet mitt viktigste uttrykksmiddel. Jeg jobber også med skulpturer i kleberstein, skriver eventyr, noveller, og jeg holder foredrag om temaer som er viktige for meg.

artnetco medverkan:

  • Kristin Dijkman "Trettonde våningen" - Separatutställning i Kista Science Tower, Stockholm
  • Different but Together in Vilnius

Konstverk:


Norwegian Association of Independent Artists

loading map...
Slide to Top